Get Adobe Flash player

רישום לקבלת מידע למייל


*שם משפחה:

שדות המסומנים בכוכבית (*)
הינם שדות חובה.


 

לאתר זריי ישראל

מתכון להכנת כוסמת טעימה

כוסמת הינה צמח ממשפחת הארכוביתיים ולמעשה איננה דגן,
אך בשל טעמה, אופן הבישול והאכילה שלה והרכבה הכימי, מתייחסים אליה כדגן. כוסמת גדלה באקלים קר בעיקר בצפון אירופה ואסיה על קרקעות טרשיות ודלות. הכוסמת הינה צמח העמיד בפני מזיקים יחסית לצמחים אחרים ולעיתים ריסוס אף עלול לפגוע בצמיחתה. עוצמתו של צמח זה ויכולת ההישרדות שלו באקלים הקר מקבילים לאיכויות הטיפוליות המיוחסות לו.

 
מתכון כוסמת וכרוב ניצנים
מרכיבים

 רבע ספל כוסמת – 160 קלוריות

1/2 כוס מים

100 גרם כרוב ניצנים -35 קלוריות

100 גרם כרשה – 35 קלוריות

30 גרם פלפל אדום/כתום/צהוב – 10 קלוריות

2 שיני שום – 10 קלוריות

1 כף שמן זית – 40 קלוריות

עלי בזיליקום, מלח(ללא נתרן) ופלפל לפי הטעם
 

1 מנה - 190 קלוריות

אופן הכנה 

*להוסיף את הכוסמת לחצי כוס מים ולהביא לרתיחה, מוסיפים 1 שן שום כתושה, מלח לפי הטעם, ומבשלים כ -15 דקות. לא לבשל יותר מידי,ניתן לדלג על שום, הוא פשוט מוסיף טעם לכל מאכל.

*בעוד הכוסמת מתבשלת שותפים את הירקות, כותשים את השום שנשאר, קוצצים את הכרשות ואת פלפל, וחצי כרוב ניצנים. בתוך כפית קטנה טיגון במחבת מחממים 1 של שמן זית. מוסיפים את השום ואת הכרישה ומטגנים כ -5 דקות. מוסיפים את כרוב הניצנים. אם צריך יותר נוזלים מוסיפים מעט מים. אחרי בערך 5 דקות נוספות מוסיפים מלח ובזיליקום קצוץ, פלפל, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות נוספות. הירקות צריכות להיות מוכנות בדיוק עם כוסמת.

*נסו לקנות כוסמת לא מעובדת. זו שקונים בסופרמרקטים היא בדרך כלל הוכנה מראש, וברגע שמוסיפים מעט מים היא הופכת רכה ומאבדת את כל המרקם, את רוב הטעם, וככל הנראה מרבית החומרים המזינים. 

עכשיו הזמן להעביר הלאה...

- החומרים באתר אינם מהווים המלצה רפואית ואינם משמשים כתחליף להתיעצות ברופא -

JLIB_HTML_CLOAKING רחוב היקב 6 פינת הבוצרים שכונת כרמים, ראשון לציון מיקוד 75497 טלפון 074-7022269 03-7174090 פקס 03-7174093